Duuniporukan laskettelureissun suhteen odotukset olivat hieman sekavat. Kantapää oli hajalla ja laskeminen epävarmaa. Lisäksi keskukseen oli odotettavissa melkein 20 astetta pakkasta, mikä ei myöskään houkutellut ulkoilemaan. Bussimatkat hiihtoreissuille menee yleensä nopeasti ainakin sen jälkeen, kun pullot on avattu. Mä yritin jotenkin olla skarppina aluksi, mikä sinänsä oli tuskaa, koska vanhojen äijien humaltuminen on kauheaa katsottavaa. Sannalla oli onneksi skumppapullo varattuna, joka sitten avattiin heti kun päästiin moottoritielle. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Iloinen yllätys perillä oli se, että Katariina oli oman porukkansa kanssa majoittuneena saman pihan rivitalomökkeihin. Pakoreitti oli siis selvä, jos alkaa ahdistaa ja päätin käydä heti tarkistamassa tilanteen. Mökki oli tupaten täynnä nuorta jengiä ja täytyy myöntää, että pari sööttiä kundia näytti löytyvän. Jengi katseli jotain hiihtoleffoja, mutta muhun ne ei hirveesti uponneet. Mulla oli päällä joululahjapaita, jossa oli iso Esson logo. Sain heti uuden lempinimen – Esso. Ei järin mairittelevaa.

Lähdettiin duuniporukan kanssa baariin, Katariina ja niiden jengi jäi mökille. Baarissa ei ollut juuri muuta porukkaa meidän lisäksi. Ei kuitenkaan mennyt kuin 10 sekuntia, niin joku kundi kävi pokaan Sannaa. Jätkä jäi tosin aika kylmäksi, koska Sanna antoi pakit välittömästi. Sannaan ei ollut uponnut kundin repliikit siitä, miten se oli kohtalo, että he kohtasivat toisensa täällä.

Mä juttelin yhden duunitutun kanssa, joka vuorostaan pelasti mun päiväni. Ryhdyttiin juttelemaan yläasteajoista ja kerroin omistani silloin joskus 15 vuotta sitten. Yllätykseksi vastapuoli ei kuitenkaan uskonut mun tarinaa, vaan sanoi, että maksimissaan mun yläasteajoista on 10 vuotta. Ihanaa, tänään mä olin siis 25. Huonomminkin voisi tammikuu alkaa.

Ilta meni mallikkaasti ja voin melkein sanoa, että sain jopa uuden ystävän. Ystävä on ehkä turhan voimallinen sana, mutta lähellä sitä ainakin. On hassua, että on ihmisten kanssa samassa työpaikassa useita vuosia, eikä tiedä niistä yhtään mitään. Positiivista on se, jos tyyppi osoittautuukin olevan aivan muuta, kuin on siihen asti kuvitellut. Tässä tapauksessa asia oli juuri niin. Juttu luisti, eikä kundi ollut lainkaan se kusipää, keneksi olin sen kuvitellut. Mutta ei siitä sen enempää. Yleensähän kaikki hyvät ovat jo varattuja, eikä tämäkään ollut poikkeus. Sannan aikaisemmin dumppaama kundi oli siirtynyt seuraavaan naisuhriin meidän porukassa. Myöhemmin selvisi, että oli tainnut myös tärpätä.

Näistä bileistä päästiin vielä jatkoille asti, eikä se ollut kaunista katsottavaa. Parasta antia oli ehdottomasti pizza ja koomisinta jätkien pornolehti, jota selattiin uskomattomalla intensiteetillä. Jengi alkoi nukahdella istualteen ympäri kämppää, joten oli parasta siirtyä omiin neliöihin nukkumaan.